Historier fra familier

Tove og Christina, Guiden juli 2017

Piger alene med deres far

André er far til 2 piger på 8 og 10 år. Andrés kone døde efter et langt sygdomsforløb for ½ år siden og det føles mere og mere udfordrende at få mandag til fredag til at hænge sammen med de to piger, arbejde, hus mm. André har egentlig et fint netværk, som ofte stiller op og hjælper, men alle har travlt i hverdagen.  Siden han mistede sin kone har han ikke haft meget tid til at passe sit sociale liv, blandt andet at spille fodbold med kammeraterne hver tirsdag aften fra 19 til 21. André har ønsket en familieven, så han kan få en friaften med fodbold mens pigerne får lavet lektier, der bliver pakket skoletasker og hygget  med pigerne.

 

Karen

Karen er en ung fraskilt mor med to børn på 6 måneder og 3 år. Netværket er blevet sparsomt efter skilsmissen og Karen føler sig isoleret og meget alene under sin barsel. Hun frygter også hvordan det skal gå, når hun skal tilbage på job på et tidspunkt. Karen nyder den eftermiddag i ugen, hvor familievennen er sammen med familien i et par timer og kan være sammen med dem mens Karen får lavet aftensmad og badet børnene. Karen forsøger med hjælp fra familievennen at komme afsted til de fælles spiseaftner sammen med andre mødre og deres børn.

……………………………………………………………………………….

 

 

 

 

Anton og Valdemar

Anton er 6 år og har en storebror Valdemar på 10 år. Anton har diagnoserne ADHD og autisme, går i kommuneskole, hvor han bruger en del kræfter på at fungere. Det betyder at han er mentalt træt, når han kommer hjem og har brug for at der er ro og fred. Det får han allerbedst ved at være udenfor sammen med fugle, dyr og insekter, som interesserer ham rigtig meget. Valdemar er derimod godt træt af at der sjældent er tid til at han kan lave noget med sin mor efter skole og han føler, at han tit savner hende. Familievennen og Anton falder hurtigt i hak og får et berigende fællesskab ud af deres ugentlige ture til skoven, stranden eller andre spændende steder med krible-krable-liv. De bliver rigtig gode venner. Og Valdemar nyder et par timer hver uge med uforstyrret opmærksomhed fra mor. Når Familievennerne arrangerer heldagsudflugter i skoven er hele familien som regel med til Antons store fornøjelse.