Årsmøde

Beretning – Årsmøde Familievenner Gribskov, 21. november 2019 i BLIK

Ved bestyrelsesformand Ulla Dræbye

’Som jeg sagde sidste år ved samme tid, afholder vi årsmøde i stedet for en egentlig generalforsamling. Og når vi nu har gjort det 2 gange i træk – så har vi vel skabt en tradition.

Familievenner Gribskov blev etableret i 2014, men har dog arbejdet under andre navne i en del år. Familievenner Gribskov er en uafhængig frivillig forening, som udelukkende arbejder med at støtte særligt pressede børnefamilier i Gribskov kommune. Hjælpen er gratis og skal være med til at forebygge krise og sammenbrud, d.v.s. skabe trivsel for børnene og deres forældre.

Det kan ikke siges for tit – men vi er så heldige at have et fantastisk korps af familievenner, der næsten alle enten arbejder eller har arbejdet med børn – det vigtigste er, at man selv har erfaring med eget familieliv. De får alle et grundlæggende introkursus, sparring og supervision, så de føler sig klædt på til samarbejdet med familierne.

Gribskov kommune yder et økonomisk tilskud, der gør, at vi har en ansat koordinator, nemlig Pernille Jellinggaard. Pernille er – sammen med vore familievenner – så afgjort drivkraften bag Familievenner Gribskov. Det er Pernille, der står for både introkurserne, sparring og supervision. Og det er også Pernille, der bruger megen tid og forståelse på at matche familievennen med den pågældende familie.

Året 2019 har været et fantastisk år. Som I kan se på diasshowet, har der været mange arrangementer hen over året.

I januar havde vi kickoff på det, vi kalder familietid. Det blev holdt i Blik, og der deltog over 200 personer. Vi havde et brag af en musikalsk ordleg med Rimrejsen og derefter en times historiefortælling med danmarksmesteren i den disciplin Carsten Islington. Mange foreninger bakkede op med stande og information til børnefamilierne.

Vi hoppede med på et arrangement sammen med Blik i marts måned, hvor Imran Rashid, der er læge og foredragsholder, fortalte os om tidens kæmpe tema –digitale medier, og hvad de risikerer at gøre ved vore relationer til livet omkring os.

I maj måned inviterede vi til første af 4 arrangementer med Naturfamilievenner, nemlig Sove Ude døgn, som vi afholdt sammen med Holbo Spejderne i Helsinge. 6 af vore topseje familier var med og en håndfuld familievenner. Trods jævnt dårligt vejr var det en super oplevelse.

I juni gik vi minipilgrimsvandring fra Mårum Præstegård til Esrum Kloster på Valdemars dag. De 10 km startede og sol og sluttede i regn, lyn og torden. Og ikke et kny fra nogle af de mange børn, der gik med. Dog var alle meget glade for dejlige madpakker og kaffe og kage (som Rotary Græsted havde sponsoreret) og bus tilbage til Mårum (som Røde Kors Gilleleje havde sponsoreret).

I august – helt præcis den 10. august – vil mange kunne huske årets værste dobbeltskybrudsdag, som ramte Tisvilde strand lige nøjagtig midt i vores fantastiske strandtur, som var arrangeret med Livredningstjenesten. Det var synd, at vi sejlede væk og måtte opgive efter den første time, men vi havde et hyggeligt afterparty med kæmpeis (doneret af Røde Kors Gilleleje) i strandbaren til tonerne af Danseorkestrets Regndans. – man kan næsten se det for sig…

Vi lukkede vores naturbutik for dette år med et brag af en sheltertur til Esrum Sø den 5. oktober, som vi afholdt sammen med Grejbank Gribskov. Vi var næsten 70 deltagere til bål, snitteværksted, fiskeworkshop, naturvejledning og gourmetbålmad. Det var en tur, der ikke går i glemmebogen.

Alle turene har været fantastiske – på nær måske lige strandturen – og vi er allerede ved at planlægge en større tur til foråret. Alle vore ture har stort set været gratis at deltage i, og det håber vi, at de kan blive ved med at være. Vi har gode sponsorer. Udover Røde Kors Gilleleje og Rotary Græsted har vi nogle sponsorer, som støtter og dermed muliggør sådanne aktiviteter. Gribskov kommune til den grundlæggende drift, Metrotherm, Duemose VVS, Kvickly Helsinge, Brugsen Gilleleje, Sankt Helene Centret og det Grønne Hus er nogle af vore økonomiske støtter.

Udover alle disse arrangementer har vi hele året afholdt mødregruppe en gang pr. måned, ligesom vi har haft spiseaften en gang hver måned. Det er en meget stor succes og mange fine relationer og netværk bliver skabt. Familievennerne mødes til sparring hver måned og jævnligt til kurser – tak til Frivilligcenter Græsted og Frivilligcenter Helsinge for, at vi altid er velkomne.

Som formand for bestyrelsen vil jeg ikke undlade at nævne den meget aktive bestyrelse, der også er en del af Familievenner Gribskov. Tak for det dejlige samarbejde, der altid er i bestyrelsen.  Også tak fordi I altid træder til, når der skal ekstra hænder til til de forskellige arrangementer.

Og til sidst – som måske en af de bedste hændelser i 2019 – blev Familievennerne valgt til årets Frivillige forening på det sociale område. Det er en udmærkelse, som vi er meget stolte over, og kors hvor har de fortjent det. Skal vi ikke give en stor hånd til vore familievenner…

Vi slutter året med dette årsmøde og foredrag med Helen Lyng Hansen…. D.v.s. vi når naturligvis lige at holde den årlige julefest i Mårum Præstegård for alle vore børnefamilier…. Så jeg synes godt, at vi kan sige,  at vi har nået en hel del i 2019.

Nu ikke mere fra min side – det er trods alt Helen Lyng Hansen, alle venter på.’

Helen Lyng Hansens foredrag om børneopdragelse kan jo på ingen møder gengives her, hun holdt et meget spændende foredrag om 6 udvalgte temaer indenfor børneopdragelse: ’Den gode forælder’, ’Hvordan lærer du dit barn gode manerer’, ’Hvordan giver du dit barn selvværd’ osv. Hvert tema var fyldt med eksempler og konkrete råd til hvordan man kan håndtere hverdagssituationer med sit barn. Der var plads til spørgsmål fra salen bagefter.

Tak for en god aften.

Se folder om årsmøde her!